Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor de la Colectiv


Romania - Klaus Iohannis, moment de reculegere la Colectiv

Președintele Klaus Iohannis a depus vineri dimineață o coroană de flori în fața clădirii care a găzduit clubul bucureștean Colectiv în memoria victimelor incendiului de acum cinci ani care a luat viața a 65 de persoane.

Șeful statului a aprins și o lumânare și a păstrat câteva momente de reculegere la locul unde acum cinci ani a avut loc tragedia.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seară că vineri, la cinci ani de la tragedia de la Colectiv, va promulga legea care le acordă tratament gratuit pe viață victimelor incendiului produs pe 30 octombrie 2015.

În urmă cu două săptămâni plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege potrivit căruia statul preia, din bugetul Ministerului Sănătății, cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale victimelor de la Colectiv pe toată durata vieții acestora.

„Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime. Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale", se arată în proiect.

Proiectul a fost adoptat în unanimitate, cu 220 voturi pentru.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG