Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis a numit un nou consilier de stat pentru climă și sustenabilitate


Președintele Iohannis a semnat luni decretul pentru numirea Alexandrei Maria Bocșe drept consilier de stat. Ea urmează să conducă Departamentul Climă și Sustenabilitate din cadrul Administrației Prezidențiale.

Acest departament are rolul de a oferi informaţii şi analize cu privire la evoluţiile naţionale şi internaţionale din domeniul schimbărilor climatice şi sustenabilităţii.

Departamentul facilitează dialogul şi cooperarea Administraţiei Prezidenţiale cu instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, entităţi private, instituţii de învăţământ superior şi institute de cercetare, active atât la nivel intern, cât şi internaţional, pentru a optimiza răspunsul României la schimbările climatice şi a creşte vizibilitatea României ca actor implicat ȋn gestionarea schimbărilor climatice. În acest sens departamentul colaborează cu celelalte departamente de specialitate ale instituţiei.

În vârstă de 33 de ani, Alexandra-Maria Bocșe a absolvit un Doctorat în Politică și Studii Internaționale la Universitatea din Cambridge (în 2017).

În 2011, ea a absolvit un MPhil în Relații Internaționale la aceeași instituție, Cambridge, cu o distincție în disertația privind politica internațională a mediului. Anterior, a absolvit Licența în Științe Politice la Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice (secția română) ca șefă de promoție.

Portofoliul său de cercetare și analiză include diverse publicații de politici publice și academice în jurnale de top în domeniile climei și energiei (Climate Policy, International Environmental Agreements: Politics, Law and Economics and Energy Research and Social Science) sau Relații Internaționale (Geopolitics, European Security, etc.). De asemenea, a scris o carte despre rețelele internaționale de politici energetice și de mediu care va fi publicată de Palgrave Macmillan în toamna anului 2020.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG