Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis are o nouă ședință cu guvernul privind gestionarea pandemiei


Președintele Iohannis și premierul Orban vor discuta despre gestionarea pandemiei de coronavirus

Președintele Iohannis are și miercuri programată o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor privind gestionarea pandemiei de coronavirus care a ucis 12 persoane în România.

Conform agendei președintelui, Klaus Iohannis urmează să se întâlnească, de la ora 14, cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

Președintele Iohannis va avea o declarație de presă după ședința de la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a avut cu o zi înainte întâlniri cu premierul Orban, miniștrii de Interne și de la Sănătate, dar și cu managerii de spitale din țară. Între aceste întâlniri, Klaus Iohannis a anunțat impunerea măsurii carantinei totale la nivel național.

Astfel, populația nu va mai putea părăsi locuințele decât pentru a cumpăra alimente sau medicamente, a se deplasa la locul de muncă sau pentru situații de urgență. Președintele a anunțat că se va apela la Armată pentru a suplimenta forțele Jandarmeriei și Poliției.

Marți seară, 794 de persoane erau confirmate cu coronavirus, 79 de vindecați și 12 decedați. Dintre cei confirmați, 18 sunt internați la terapie intensivă.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG