Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: „Avem șansa istorică de a alege un Parlament mai bun"


Președintele Iohannis a făcut duminică un îndemn la populație pentru a se prezenta la urnele de vot și a alege componența viitorului Parlament.

„Este o zi extrem de importantă astăzi. Avem șansa – aș zice eu chiar istorică – de a alege un Parlament mai bun, un Parlament care realmente se ocupă de problemele românilor și un Parlament care face legi bune pentru România", a afirmat Klaus Iohannis după ce a votat la Liceul Jean Monnet din București.

El a subliniat că alegerile se câștigă doar în urma votului, nu în urma sondajelor, iar din acest motiv este important ca cât mai mulți români să voteze.

„Este însă extrem de important să mergem la vot. Alegerile nu se câștigă în sondaje, alegerile se câștigă la urne și este, între timp, foarte clar: fiecare vot contează!

Așadar, dragi români, astăzi este foarte important: vă rog, mergeți la vot!”, a încheiat președintele Iohannis.

Desfășurarea în timp real a alegerilor parlamentare pe live blog-ul Europa Liberă

La ora 7 s-au deschis în țară cele aproape 19.000 de secții de votare, dintre care circa 1.200, în București. Procesul electoral va dura până la ora 21.

Senatorii şi deputaţii sunt aleşi prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale.

Românii cu domiciliul în străinătate au la dispoziţie 2 zile pentru a-şi exercita votul - sâmbătă şi duminică - însă ei au avut posibilitatea să opteze și pentru vot prin corespondență.

Numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 2 decembrie este de 18.191.396.

XS
SM
MD
LG