Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis cere vot clar al victoriei împotriva PSD. „Nu vrem luna de pe cer, dar tot românul are nevoie de o țară normală”


Klaus Iohannis își încheie campania electorală în fiefuri ale PSD - Galați și Bacău
Klaus Iohannis își încheie campania electorală în fiefuri ale PSD - Galați și Bacău

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a cerut, joi, la un miting electoral la Galați, un vot clar duminică pentru o victorie împotriva PSD.

  • „PSD trebuie îndepărat de la butoane și trebuie îndepărtat pentru ani buni. Abia atunci vom reuși să facem România să funcționeze ca o țară normală. Nu ne dorim luna de pe cer, dar tot românul are nevoie de o țară normală”.
  • „Ați început foarte bine. Europarlamentarele, referendumul și primul tur al alegerilor prezidențiale le-am câștigat împreună și urmează turul doi, localele și parlamentarele. Abia atunci vom fi în situația de a pune în practică proiectul nostru comun al unei Românii normale.”
  • „Dacă ne mișcăm bine, avem șansa nemeiîntâlnită până acum să avem un președinte care vine din PNL, eu, subsemnatul, și un guvern liberal. Este fantastic.”
  • Lupta noastră nu s-a terminat și nu se va termina înainte de parcurgerea întregului ciclu de alegeri.
  • Este extrem, extrem de important să mergem la vot și să votăm corect, adică PNL, fiindcă noi dorim să facem România bine, să facem România normală, să facem instituții care lucrează pentru cetățean.

Preşedintele Klaus Iohannis mai spus, la Galați, că Guvernul face o evaluare în cazul secretarului de stat Raed Arafat şi că aşteaptă ca săptămâna viitoare să primească un răspuns lămuritor.

  • „Am solicitat o soluţie de la Guvern şi aştept săptămâna viitoare să primesc un răspuns lămuritor, ca să nu spun altceva. Nu o să fac eu o evaluare, dar Guvernul va face o evaluare şi voi insista pe lămuriri în acest sens", a spus Iohannis, întrebat cum a rămas cu schimbarea lui Raed Arafat.

Klaus Iohannis a declarat, joi, la Galați, că Moldova are nevoie de legături mai bune cu restul țării și a adăugat că a făcut din București trei ore și jumătate cu mașina.

  • „Am făcut trei ore și jumătate cu mașina, evident că Moldova are nevoie de legături mult mai bune cu restul țării și aici trebuie să nuanțăm. Cred că este nevoie și pentru sudul Moldovei de o legătură și pentru partea de nord la fel. În Moldova este multă forță de muncă disponibilă, este obligația Guvernului, dar și a mea, să găsim soluțiile cele mai bune pentru a realiza infrastructura care va duce la dezvoltarea Moldovei”, a spus președintele înaintea întâlnirii pe care o are joi seara cu simpatizanții săi din județ.

  • El a spus că are un plan pentru Moldova și că această regiune are potențial pentru investitori.
  • „Eu am un plan concret pentru întreaga Moldovă. Infrastructura nu înseamnă doar drum, este clar că Moldova are potențial pentru investitori, este greu să-i convingem fără infrastructură. Așa se poate rezolva orice problemă. Proiectele bune trebuie continuate, am văzut prin țară proiecte începute în urmă cu zece ani și nu sunt încă încheiate”, a mai spus șeful statului.

Întâlnirea de la Galați, un județ dominat de PSD, este penultima din această campanie. Mâine, președintele Iohannis se va deplasa în ultima întâlnire electorală, la Bacău, acolo unde primarul orașului, Cosmin Necula, a fost exclus din PSD după primul tur al alegerilor, după ce a spus că „multor PSD-iști le-a fost rușine să tragă în campanie pentru Viorica Dăncilă”.


Facebook Forum

XS
SM
MD
LG