Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: Dacă pierdem independența justiției, pierdem tot


Profitând de lansarea noului său volum, șeful statului a atacat PSD chiar în fieful social-democraților, Craiova, spunând că este nevoie „de o bună guvernare, nu ca cea de acum”. Iohannis a îndemnat oamenii să participe la referendum.

„Avem nevoie de o bună guvernare, nu ca cea de acum și pentru acest lucru trebuie să avem o regulă clară, Guvernul să administreze țara și Parlamentul să facă legi. Pentru că acum în această nebunească încercare pesedistă de a-și scăpa liderul de pușcărie, au vrut să bulverseze și întreaga politică penală”, a spus președintele Klaus Iohannis, cu ocazia lansării unui nou volum al său - „Eu.RO – Un dialog deschis spre Europa”.

Șeful statului a mai punctat că „nu se mai poate admite ca Guvernul, prin OUG, să întoarcă totul cu susul în jos” și că „justiția nu este o jucărie pentru români”.

„Dacă pierdem independența justiției, pierdem tot”, a mai avertizat Klaus Iohannis. El a explicat că lipsa unei justiții independente îi va afecta pe toți românii pentru că se va face simțită și în economie, educație și sănătate.

Totodată, șeful statului a mai subliniat că, din cauza încercării PSD de a „îndoi legile justiției”, a ajuns un partid care nu contează în Europa și cu care nu mai vrea să discute niciun lider european important.

Președintele a mai reamintit cu această ocazie și cele două întrebări de la referendumul ce va avea loc duminică, 26 mai, concomitent cu alegerile europarlamentare și a atras atenția că această consultare populară „oferă ștampila românilor pentru a spune PSD că nu se mai poate continua așa. Și dacă românii merg la referendum și ștampilează „da” înseamnă :«PSD - acasă»”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG