Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: După Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare


Romania - Klaus Iohannis la centrul de vaccinare anti-Covid-19

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că toate restricțiile în vigoare rămân valabile și pentru Crăciun și Revelion, subliniind că efectivele Ministerului de Interne vor fi suplimentate în perioada sărbătorilor, iar cei care nu se conformează vor fi sancționați.

El a efectuat o vizită la Centrul național de stocare a vaccinurilor COVID-19 din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino".

Am discutat cu cei implicați procedurile, modul în care se transportă vaccinurile. Totul este organizat. Imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare. Dozele de vaccin vin în tranșe, prima e simbolică, de 10.000 de doze, apoi din ianuarie vin doze mai mari, noi credem că cel puțin 100.000 de doze săptămânal", a afirmat președintele.

Cadrele medicale vor fi primele vaccinate, apoi cei din grupele de risc, pentru ca în martie-aprilie vaccinare să fie disponibilă pentru toată populație, a subliniat șeful statului.

Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt sigure și așa vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, să scăpăm de pandemie", a arătat președintele.

Până atunci, el a arătat că românii trebuie să respecte toate măsurile de distanțare, inclusiv de Crăciun și Anul Nou.

Până atunci însă trebuie să avem grijă și să respectăm restricțiile. Am observat că multă lume e interesată ce va fi de Crăciun și Anul nou: toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul nou", a declarat Iohannis.

Pentru cei care nu respectă măsurile vor fi sporite forțele de ordine.

Măsurile sunt gândite pentru a ne proteja de boală, ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare pregătite de MAI pentru cei care nu înțeleg de vorbă bună, ei vor fi sancționați", a avertizat Klaus Iohannis.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG