Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis la mitingul PNL de la Iași: Să arătăm lumii că nu suntem un neam de hoți, mergeți și votați


Pfreședintele Klaus Iohannis alături de liderii și candidații PNL la Iași

Venit la Iași să susțină PNL, care și-a lansat candidații pentru europarlamentare, președintele Iohannis a atacat PSD și pe Liviu Dragnea, pe care l-a numit infractor cocoțat la vârful statului”, și a pledat pentru o prezență masivă la refendumul pentru Justiție și la alegerile europarlamentare.

Zile agitate pentru Iași. Mitingul de sâmbătă a strâns în jur de 10.000 de persoane în aceeași Piața Unirii în care cu doar două zile în urmă avea loc manifestația organizată de PSD, huiduită copios de pe margini de protestatari.

Președintele Iohannis și-a axat discursul pe incapacitatea PSD de a guverna țara și pe hoția acestuia, motiv pentru care ”lipsesc autostrăzile și spitalele” . De ce lipsesc, a întrebat retoric președintele: ” Pentru că guvernează PSD”, a dat tot el răspunsul.

Cuvintele-cheie au fost ”infractor” -cu referire la Dragnea, ”hoți”- atunci când vorbea despre PSD și ”așa nu se mai poate”- în contextul îndemnului la vot.

Într-o adresare ostentativ apropiată- ”dragii mei”-, Iohannis a căutat să însuflețească atmosfera cam apatică cu îndemnuri la vot.

  • ”O justiție dreaptă, o justiție independentă, asta ne dorim. Nu vrem nimic complicat. Ei au mici probleme. Unii sunt puțin condamnați penal, alții au niște procurori pe urmele lor și atunci ce s-au gândit? Ia să ne cocoțăm noi în fruntea statului și să îndoim legile. Și dragii mei, este trist, dar adevărat: exact așa face PSD-ul, de doi ani și jumătate îndoaie legile. Nu pentru voi, stați liniștiți. Numai pentru ei, ca să scape ei. Dacă pierdem independența justiției, dacă pierdem justiția dreaptă, atunci pierdem și șansa pentru autostrăzi, pierdem și șansa pentru spitale și șansa de a avea grădinițe și școli bune. Atunci începem să pierdem bani și, în definitiv, dacă îi lăsăm pe ei să strice țara, la urmă, dragii mei, nu vor plăti ei. Vom plăti noi. Românii vor plăti. Din acest motiv, vă spun: Așa nu se poate!
  • Noi vrem să mergem înainte cu țara noastră. Ce-i de făcut? Este simplu, trebuie să mergeți la vot. (...) Spun oamenii care au fost alaltăieri și au încercat să vă umilească la voi acasă că referendumul, europarlamentarele nu contează. Asta vă spune gașca aceea care încearcă să pună mâna pe România. Nimic mai fals! Contează!
  • În Europa, România contează! În Europa, votul românilor contează, locul nostru este în Europa. Voi sunteți Europa! Să arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoți, ci un neam de oameni cinstiți, pentru toate acestea mergem la vot, pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor, pe 26 mai mergem să votăm!”

Președintele Klaus Iohannis a participat anterior mitingului la Forumul Educației 2029, apoi la lasarea noii sale cărți, EU.RO – Un dialog deschis despre Europa.

Lansarea cărții a fost un alt prilej de atacuri la PSD și Dragnea: „Ne-am făcut treaba bine la Bruxelles, doar acasă o facem prost, atacăm independența justiției. Pesediștii au adus în discuție statul de drept și viitorul democrației în România. Infractorul-șef începe să atace UE cum că ne-ar dăuna. Auziți ce tâmpenie! Ca și cum noi toți am fi proști. Noi vrem să fim europeni, dacă ei vor altceva atunci să se retragă și să ne lase să ne facem treaba”.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG