Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: Măsurile din octombrie au dus la o plafonare a numărului de cazuri


Klaus Iohannis

Măsurile implementate în luna octombrie prin decretul de prelungire a stării de alertă au produs efecte, arată președintele Iohannis, care a subliniat că România a ajuns pe un platou al numărului de noi cazuri.

„Avem un impact al acelui set de măsuri din octombrie, de 2 saptămâni avem o plafonare vizibilă a numărului de noi infectări. O veste buna care arata că măsurile au efect", a afirmat Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, președintele admite că o plafonare la 10.000 de cazuri nu este una bună pentru România și de aici nevoia noilor măsuri care au intrat în vigoare de luni, precum carantina de noapte sau trecerea școlilor în online.

„Plafonarea de 10.000 este mult prea sus, avem un număr prea mare de cazuri grave la ATI și un număr prea mare de decese și de aceea a fost nevoie de un nou set de măsuri. (...)

Vă solicit tuturor să respectați noul set de măsuri, este nevoie de ele pentru sănătatea noastră a tuturor, pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale", a subliniat șeful statului.

Efectele dorite sunt scăderea numărului de cazuri și de pacienți în stare gravă, precum și o reducerea a mortalității, potrivit președintelui.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG