Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: Nu intenționez să revenim la starea de urgență


Romania the President of Romania, Klaus Iohannis
Romania the President of Romania, Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a reiterat vineri că starea de urgență nu va reveni în România în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus și a insistat că măsurile deja în vigoare sunt cele mai bune pentru a gestiona pandemia, dar doar dacă sunt respectate.

Sperietoarea cu starea de urgență este vehiculată de multa lume. Nu intenționez să revenim la stare de urgenta, există masuri mai puțin dure care au efecte poate mai bune. Nu avem nevoie să închidem toată țara pentru a avea un efect de îngrădire. Pentru a purta masca nu este nevoie de stare de urgență", a afirmat Klaus Iohannis cu ocazia unei vizite la Institutul Național de Sănătate Publică.

El a arătat că a avut o solicitarea către Guvern pentru mai multe locuri la ATI și este nevoie de soluții concrete pentru a rezolva astfel de probleme.

În această etapă nu intenționez să reintroduc starea de urgență, dar sunt adeptul măsurilor preventive. Trebuie să recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume și probabil controlul devine mai greu vor trebui restricționate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv - de tip nunți, botezuri, serbări - unde nu au fost respectate aceste restricții și este posibil ca astfel de întruniri să fie restricționate”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a respins și posibilitatea de a reînchide școlile sau de a amâna alegerile parlamentare.

Copiii sunt în siguranță în școli. Sigur, unde apar cazuri de boală nu sunt alternative. Măsuri restrictive trebuie luate acolo unde nu sunt soluții. Copiii trebuie să meargă la școală", a afirmat Klaus Iohannis.

Vizita lui Klaus Iohannis a avut loc la scurtă vreme după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat raportul privind cazurile de coronavirus. Vineri au fost înregistrate un nou record de îmbolnăviri, iar situația din 8 județe arată o incidență a cazurilor îngrijorătoare.

XS
SM
MD
LG