Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: Nu sunt întrunite condițiile pentru a desemna un premier. Convoc noul Parlament pe 21 decembrie


România - Președintele Klaus Iohannis
România - Președintele Klaus Iohannis

Consultările pentru desemnarea viitorului premier vor continua, pentru că „deocamdată nu sunt întrunite condițiile pentru a desemna un premier”, a spus luni seară președintele Klaus Iohannis, la finalul unei zile de consultări cu toate partidele care au intrat în parlament la alegerile din 6 decembrie.

De asemenea, președintele a convocat noul parlament pentru data de 21 decembrie.

Declarațiile președintelui Iohannis:

  • Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament, care se va constitui în urma alegerilor parlamentare.
  • Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.
  • Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează.
  • Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament și pot să vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie - săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament.
XS
SM
MD
LG