Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: PNL și USR-PLUS pot pune bazele unei colaborări


Președintele Klaus Iohannis a subliniat că europarlamentarele au fost câștigate de PNL, iar dacă s-ar cumula rezultatul liberalilor cu cel obținut de Alianța USR-PLUS s-ar putea pune bazele unei „alternative la guvernarea eșuată a PSD”.

„Dacă vorbim despre partide, este de remarcat ca PNL a obtinut un scor istoric și îi felicit. Europarlamentarele au fost câștigate de PNL. Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut și votul pentru alte partide. Este remarcabil rezultatul obținut de Alianța USR-PLUS care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă la actuala majoritate falimentară. Și s-a văzut ca românii își doresc așa ceva și vor o astfel de alternativă. Dacă adunăm voturile: PNL cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări care vine că o alternativă la guvernarea eșuată a PSD”, a spus șeful statului.

Președintele Iohannis a amintit și votul covârșitor în favroare referendumului pentru justiție: „peste 6 milioane de români au spus „DA” la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României și au dat o lecție dură populismului, demagogiei și discurusul antieuropean și antijustiție promovat în campanie și nu numai”.

De asemenea, șeful statul a atras atenția autorităților competente să creeze un cadru civilizat pentru ca românii din diaspora să poată vota.

„Este inacceptabilă bătaia de joc a autorităților la adresa românilor din Diaspora. Românii au fost supuși unor noi umilințe din partea unor guvernanți incapabili, care nu au înțeles să fie în slujba cetățenilor, nu împotriva lor”, a spus șeful statului și a cerut „măsuri urgente” pentru ca românii din Diaspora să voteze în condiții mai bune.

​„PSD a primit cea mai aspra sancțiune pentru modul dezastruos în care guvernează”, a mai precizat șeful statului subliniind că social-democrații au avut dreptate „să se teamă de votul românilor” pe care nu au reușit să îl împiedice.

​„Nimeni nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu și pentru asta PSD a primit votul de blam. De astăzi începe schimbarea în bine în România”, a mai punctat Klaus Iohannis.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG