Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: PSD se agață cu disperare de putere. A lăsat în urmă analfabetism funcțional


Președintele României, Klaus Iohannis, la Gala Women in Economy 2020

PSD continuă să se agațe de putere, înțelegând să blocheze „orice inițiativă de reformă”, ceea ce arată că lucrurile se îndreaptă spre normalitate, a spus miercuri seară președintele României, Klaus Iohannis.

  • „Dacă ne uităm la ceea ce a lăsat PSD în urmă, la politica nefastă a guvernelor din ultimii ani, care, deși s-au intitulat „sociale”, au neglijat tocmai solidaritatea și coeziunea, vedem inegalități crescute, analfabetism funcțional, un sistem medical dezechilibrat, o administrație de multe ori ineficientă și opacă. Acestea sunt doar câteva dintre provocările de reformă cărora, împreună, trebuie să le facem față”, a spus președintele Klaus Iohannis, marți, la Gala Women in Economy 2020, de la Ateneul Român.

Chiar și așa, „există însă semnale clare pentru a avea speranță și încredere în viitor. Hotărârea cu care românii, începând cu anul trecut, au spus „nu” unei voințe politice anti-europene și și-au cerut, astfel, dreptul de a fi ascultați și reprezentați așa cum se cuvine nu lasă loc de interpretări”, a spus șeful statului.

El a spus că, în doar câteva luni, de când Partidul Național Liberal se află la guvernare, „românii au început să vadă șansa de a construi durabil pentru România. Au fost inițiate reforme de mult timp amânate în domenii prioritare pentru români: infrastructură, energie, economie, muncă, administrație.”

Cu toate acestea, „disperarea cu care PSD continuă să se agațe de mecanismele puterii și insistă să blocheze orice inițiativă de reformă nu poate însemna decât un singur lucru, că lucrurile au început să se întoarcă, încet, dar sigur, către normalitate”, este de părere președintele Iohannis.

În opinia sa, 2020 este un an decisiv, în care românii trebuie să realizeze „importanța momentului politic pe care România îl traversează în prezent, miza esențială a stabilității și predictibilității pentru următorii ani” și în care „este timpul să alegem cum vrem să fie România noastră.”

„În actualul context, în care ne concentrăm pe stoparea răspândirii infecției cu coronavirus, fac un apel la înțelepciune și echilibru, la calm și realism, pentru ca viața socială să nu devină victimă a unei epidemii de panică, pe fondul neîncrederii și al știrilor false. Responsabilitatea trebuie să ghideze permanent deciziile politice, iar convingerea mea fermă este aceea că atunci când există bună-credință și înțelepciune, vom găsi cele mai bune soluții și vom depăși orice obstacol”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru președintele Iohannis, „România normală este o Românie competitivă într-o Europă a valorilor democratice”, libera inițiativă fiind cea care asigură prosperitate durabilă și garantează stabilitatea democratică iar spiritul antreprenorial rămâne „cel mai eficient motor al unei economii dinamice, competitive și inovatoare.”

Statisticile, spune președintele, arată o creștere la nivel mondial a implicării antreprenoriale a femeilor, iar pentru România reflectă o realitate dinamică, situată constant peste media globală, aproape 40% dintre asociații firmelor active astăzi în România fiind femei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protest al cadrelor sanitare în Piața Victoriei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
XS
SM
MD
LG