Linkuri accesibilitate

Mesaje de la președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu: Autoritățile române monitorizează îndeaproape evoluțiile din Rusia


Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au reacționat, sâmbătă, cu același mesaj, cu privire la situația din Rusia.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat sâmbătă pe rețelele de socializare cu privire la ceea ce se întâmplă în Rusia, în urma revoltei mercenarilor Wagner.

Klaus Iohannis a scris că autoritățile române e în contact permanent cu Aliații și monitorizează îndeaproape ceea ce se întâmplă în Rusia.

La o oră de la declarația lui Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu a venit și el cu aceeași declarație.

Pe contul de Twitter al Guvernului României a fost postată o declarație în care se spune că autoriotățile române monitorizează situația din Rusia, în cooperare cu forțele aliate. Marcel Ciolacu a precizat că e în permanentă legătură cu ministrul Apărării Naționale.

Declarațiile oficialilor români vin în contextul în care seful Wagner, Evgheni Prigojin, a îndemnat la revoltă împotriva conducătorilor armatei ruse și a intrat în orașul Rostov pe Don și înaintează spre Moscova.

Președintele Vladimir Putin a declarat, tot sâmbătă, că ceea ce face Evgheni Progojin este trădare și „cei care se fac vinovaţi vor fi trimişi în faţa justiţiei”.

Putin nu l-a numit direct pe Prigojin, dar a vorbit despre ambiţiile nemăsurate ale unora care au condus la „înaltă trădare”. Moscova și alte orașe ruse au luat măsuri antiteroriste.

 • 16x9 Image

  Andreea Ofițeru

  Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

  A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

  A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

  OfiteruA@rferl.org 

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG