Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis a retras decorația conferită spitalului județean din Suceava


Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis i-a retras miercuri spitalului județean de urgență din Suceava decorația ”Meritul sanitar” în grad de Cavaler, conferită în urmă cu un an, din cauza „deficiențelor constatate în perioada stării de urgență” provocate de pandemia de COVID-19, „de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior”.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 1 aprilie a.c., decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, Președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, transmite Administrația Prezidențială.

Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava este în centrul unui scandal în aceste zile, în contextul epidemiei de coronavirus, după ce aproape un sfert din cazurile de la nivel național au fost înregistrate în unitatea medicală.

De asemenea, 30 din cele 82 de decese înregistrate până marți, 31 martie, inclusiv, s-au produs în acest spital.

XS
SM
MD
LG