Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis, ședință de evaluare cu responsabilii din Apărare și MAI


Militari români participă la implementarea măsurilor de siguranță și ordine publică
Militari români participă la implementarea măsurilor de siguranță și ordine publică

Președintele Iohannis a convocat o nouă ședință de evaluare și prezentare a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

La ședința programată pentru ora 12, Klaus Iohannis va discuta despre măsurile de siguranță și ordine publică alături de Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, conform agendei președintelui.

La finalul ședinței, președintele Iohannis este așteptat să susțină o declarație de presă.

Referitor la măsurile de siguranță și ordine publică reamintim că de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.124 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 32 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Conform ultimului bilanț prezentat de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 15 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Poliția de Frontieră a întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp,990 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în ultimele 24 de ore, 8.276 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.174.104 lei.

XS
SM
MD
LG