Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: Vaccinarea în masă a populației va avea loc undeva în primăvară


Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, în timpul unei vizite la call-center-ul DSP București, amenajat la Arena Națională, că vaccinarea în masă a populației este estimată să aibă loc în primăvară, iar cea a personalului medical, prima categorie care va fi vaccinată, în ianuarie-februarie.

Șeful statului a amintit că Guvernul a aprobat recent strategia de vaccinare, care a fost făcută publică, iar cetățenii vor continua să primească explicații pe acest subiect.

El a explicat că, după personalul medical, vor fi vaccinate „persoanele care au boli despre care știm că agravează această boală a noului coronavirus” și „doar în tranșa a doua intră Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe”.

În cea mai bună variantă, a spus șeful statului, personalul medical va fi vaccinat în ianuarie-februarie, iar „vaccinarea în masă, a populației, care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidități, [va avea loc] undeva în primăvară”.

„Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis le-a cerut românilor care au plecat în mini-vacanța de 1 decembrie să respecte regulile de distanțare socială și să poarte masca: „Cu cât respectăm mai bine aceste măsuri, cu atât mai bine vom trece peste această pandemie”, a spus el, amintind și că astfel românii pot avea „sărbători fără restricții suplimentare”.

„Cred că toată lumea asta își dorește, să revenim încet - încet, așa cum se poate, la o normalitate, iar ulterior, după ce trecem cu bine și de campania de vaccinare, să terminăm cu această pandemie”, a spus Klaus Iohannis.

În contextul în care DSP-urile au fost criticate în contextul pandemiei pentru comunicarea deficitară sau pentru faptul că nu răspundeau la telefon celor care sunau pentru a solicita informații, președintele a recunoscut că „DSP-urile au fost total depășite, au număr insuficient de personal, de aceea apreciez foarte mult această activitate voluntară și vine să completeze activitatea DSP”.

Sute de bucureșteni, printre care și actori ai Teatrului Naționali, s-au înscris voluntari la call-center-ul DSP București.

XS
SM
MD
LG