Linkuri accesibilitate

Kovesi  declară, pentru Europa Liberă, că nu intră în politică:  „Nu plec din magistratură” 


Laura Codruța Kovesi spune că singura sa candidatură este pentru postjul de procuror-șef al Parchetului European
Laura Codruța Kovesi spune că singura sa candidatură este pentru postjul de procuror-șef al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA şi candidat pentru funcţia de procuror-şef european, pune capăt speculațiilor că ar vrea să urmeze o carieră în politică.

Kovesi spune și mai mult - că nu a avut nici un fel de contact cu politicieni și nu are „intenția de a pleca din magistratură”, într-o declarație acordată, marți, Europei Libere.

Kovesi, 46 de ani, spune că „singura candidatură pentru care sunt înscrisă este cea pentru procuror-șef european.”

Afirmațiile fostei șefe a DNA reprezintă răspunsul la zvonurile care au circulat potrivit cărora ar putea candida la alegerile prezidențiale de la finalul anului din partea USR-Plus.

Săptămâna trecută, Kelemen Hunor, liderul UDMR, partidul care a susținut în Parlament coaliția PSD-ALDE, a spus într-un interviu că Laura Codruța Kovesi va candida pentru USR la scrutinul prezidențial. „Sigur că va candida. Că de doi ani de zile se pregăteşte, se construieşte imaginea lui Kovesi,” afirma, în ajunul alegerilor, liderul UDMR-ului.

Kovesi este susținută de Parlamentul European pentru postul de procuror-șef EPPO, în ciuda opoziției Guvernului României. Cu toate aceste, procedura de negociere politică a acestui post, între Parlamentul European, care o susține pe Kovesi, și Consiliul European, unde majoritatea merge pe mâna procurorului francez Jean-Francois Bohnert, s-a împotmolit, fără să se ajungă la un rezultat.

Negocierile vor fi reluate în noul legislativ european, rezultat în urma alegerilor de la 26 mai.

Kovesi a fost printre primele persoane publice care au votat la referendum. Ea a spus, atunci - „Am venit să votez pentru justiţie şi pentru cinste”,, refuzând să comenteze despre şefia şi candidatura la Parchetul European.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG