Linkuri accesibilitate

Kremlinul a instalat tuneluri dezinfectante ca să-l protejeze pe Putin de coronavirus


Kremlinul a instalat tuneluri speciale de dezinfectare pentru a-l proteja pe președintele rus Vladimir Putin de coronavirus. Agenția de știri RIA-Novosti a anunțat marți că dispozitivele, fabricate de o companie cu sediul în orașul Penza, au fost amplasate la reședința lui Putin în Novo-Ogariovo.

Între timp, Associated Press l-a citat pe purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, care a recunoscut miercuri că un astfel de dispozitiv a fost instalat la domiciliul președintelui și două la Kremlin.

„Când vine vorba de șeful statului, sunt justificate măsuri de precauție suplimentare", a spus Peskov, citat de AP.

Tunelurile au fost introduse atunci când coronavirusul era în Rusia „în plină dezvoltare”, a spus el.

Videoclipul dispozitivului de dezinfectare a apărut pentru prima dată pe site-ul oficial al regiunii Penza, iar ulterior a fost obținut de RFE / RL și alte canale de știri.

Dispozitivul seamănă cu un ecran de securitate a aeroportului, care pulverizează asupra persoanelor care trec prin el un antiseptic cețos.

Pe 17 iunie, autoritățile ruse au raportat 7.843 de cazuri noi confirmate de coronavirus, cel mai mic număr zilnic de la sfârșitul lunii aprilie. Țara are în total 553.301 de cazuri confirmate, pe locul trei în lume după Statele Unite și Brazilia.

Pe măsură ce numărul de cazuri a crescut în martie și aprilie, Putin s-a retras la Novo-Ogariovo, de unde a organizat conferințe video cu guvernanții și oficialii cabinetului, oferind discursuri televizate și ocazional întâlnindu-se cu consilierii de securitate de top.

Săptămâna trecută, însă, a participat la primul său eveniment public după o lună, la Mocova, la o ceremonie care a marcat sărbătoarea națională a Zilei Rusiei.

Pandemia a stricat planurile Kremlinului pentru această primăvară, care includeau un vot național privind amendamentele constituționale care-i vor permite lui Putin să rămână la putere până în 2036. Votul este acum programat pentru 1 iulie.

Tradiționala paradă a Zilei Victoriei din 9 mai în Piața Roșie, marcând înfrângerea Germaniei naziste în al doilea război mondial, a fost și ea amânată până pe 24 iunie.

XS
SM
MD
LG