Linkuri accesibilitate

Kremlinul spune că medicii germani „se grăbesc” atunci când susțin că Navalnîi a fost otrăvit


 Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi

Kremlinul spune că nu e nevoie să deschidă o anchetă cu privire la modul în care s-a îmbolnăvit Alexei Navalnîi, susținând că medicii germani care îl tratează pe liderul opoziției ruse s-au „grăbit” să folosească cuvântul „otrăvire”.

Spitalul Charite unde este tratat Navalnîi de când a fost transferat în Germania a anunțat pe 24 august că testele sale indică că a fost „otrăvit”.

Spitalul din Berlin a declarat că oponentul lui Vladimir Putin se află într-o unitate de terapie intensivă și că este încă în comă indusă.

Situația sa de sănătate „este gravă, dar în prezent nu există un pericol acut pentru viața lui", a mai transmis unitatea sanitară.

În urma anunțului medicilor germani, cancelarul Angela Merkel a cerut Rusiei să investigheze suspiciunea de otrăvire a lui Navalny și să-i tragă la răspundere pe făptași.

Însă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că clinica germană nu a identificat în mod categoric substanța din spatele bolii lui Navalnîi și că pentru Kremlin nu este suficient de clar de ce medicii germani s-au „grăbit” să folosească cuvântul otrăvire.

„Nu înțelegem de ce colegii noștri germani se grăbesc să folosească cuvântul „otrăvire ”, a spus el.

„Dacă substanța este identificată și dacă se stabilește că este otrăvitoare, atunci, desigur, acesta va fi un motiv de investigare”, a spus Peskov.

Suporterii lui Navalnîi au dat vina pe Kremlin și pe președintele rus personal pentru incident. Însă Peskov a spus că nu există „nicio posibilitate ca astfel de acuzații să poată fi adevărate”, spunând că Kremlinul nu are „nicio intenție de a le lua în serios”.

XS
SM
MD
LG