Linkuri accesibilitate

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției a jandarmilor din 10 august 2018, numit șeful Jandarmeriei Prahova


Laurențiu Cazan a fost audiat la Parchetul General în dosarul violențelor de la protestul diasporei din 10 august 2018
Laurențiu Cazan a fost audiat la Parchetul General în dosarul violențelor de la protestul diasporei din 10 august 2018

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018, a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova (IJJ Prahova), potrivit informațiilor publicate de Ziarul Incomod.

Informația a fost confirmată și pentru G4Media.ro de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, colonelul Sorin Despina.

Laurențiu Cazan era șeful Jandarmeriei București în momentul protestului diasporei din 10 august 2018 și a coordonat intervenția violentă a jandarmilor împotriva protestatarilor.

El avea a fost anchetat de DIICOT în dosarul violențelor jandarmilor la mitingul Diasporei, dar procurorul de caz, Doru Stoica, a clasat în 26 iunie 2020 acuzațiile la adresa șefilor jandarmeriei. Pe 4 august, șefa DIICOT de la acel moment, Giorgiana Hosu, a anunțat că a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei din Dosarul 10 august.

Parchetul Militar anunța pe 21 septembrie 2018 că deschidea urmărirea penală față Laurențiu Cazan sub acuzațiile de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

Acum, așteaptă decizia instanței de reîncepere a anchetei în cazul său.

XS
SM
MD
LG