Linkuri accesibilitate

Deținerea de arme nucleare de către Rusia este un răspuns la amenințări, susține ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov


Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, susține că deținerea de arme nucleare protejează Rusia de amenințările de securitate, iar Moscova continuă să reamintească Occidentului riscurile de a preveni un conflict de puteri nucleare.

„Deținerea de arme nucleare este astăzi singurul răspuns posibil la unele dintre amenințările externe semnificative la adresa securității țării noastre”, a declarat Lavrov într-un interviu pentru revista de stat The International Affairs, publicat sâmbătă dimineață, pe site-ul Ministerului de Externe.

Luna trecută, și fostul președinte rus Dmitri Medvedev declarase că Moscova va trebui să folosească o armă nucleară, dacă contraofensiva Ucrainei împotriva trupelor ruse va fi un succes.

Lavrov a mai spus că SUA și aliații NATO riscă să ajungă într-o „situație de confruntare armată directă a puterilor nucleare”.

"Credem că o astfel de dezvoltare ar trebui prevenită. De aceea trebuie să reamintim existența unor riscuri militare și politice mari și să trimitem semnale serioase adversarilor noștri", crede Lavrov.

Președintele american Joe Biden a numit amenințarea cu utilizarea armelor nucleare tactice a Rusiei drept „reală”, în timp ce șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat săptămâna aceasta că alianța militară nu a detectat nicio modificare a forțelor nucleare ale Rusiei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG