Linkuri accesibilitate

Legiunea străină din Ucraina | Mărturiile soldaților care duc o luptă istorică pentru democrație și sunt pregătiți să moară


Legiunea străină din Ucraina | Mărturiile soldaților care duc o luptă istorică pentru democrație și sunt pregătiți să moară
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00

Soldați de pe tot globul continuă să se alăture legiunii străine din Ucraina. Ei sunt motivați de nevoia de a ajuta la „cel mai important conflict din ultimii 50 de ani”, spune un voluntar american.

Militarii cu experiență din Vest, impresionați de ce au realizat până acum soldații ucraineni în războiul împotriva Rusiei, spun că vor să ajute la aducerea armatei ucrainene la standardele NATO.

În contextul în care mii de potenţiali luptători din afara Ucrainei se oferă să ajute această ţară să se apere împotriva invaziei ruse, unii dintre ei pot suporta consecinţele legii în ţările de origine. Cetăţeni din Canada, Georgia, India, Japonia, Regatul Unit şi SUA se află printre aceşti voluntari, au relatat Reuters şi alte organizaţii media.

Cetăţenii SUA nu au interdicţia de a fi în serviciul militar al altei ţări, potrivit website-ului Departamentului de Stat american. A activa ca ofiţer sau a lupta contra unei ţări ce este în relaţii de pace cu SUA poate fi un motiv pentru renunţarea la cetăţenie în mod voluntar, dar precedentul Curţii Supreme afirmă că doar serviciul militar străin nu poate fi folosit pentru privarea americanilor de cetăţenie.

Întrucât voluntarii vor lupta ca membri ai armatei ucrainene, este improbabil ca ei să fie puşi sub acuzare în ţările lor pentru acţiunile lor specifice din timpul războiului, cu excepţia acuzării pentru crime de război sau un comportament similar, susţin experţii.

XS
SM
MD
LG