Linkuri accesibilitate

Liberalii își împart victoria - Rareș Bogdan, propus șeful delegației române în PPE, Raluca Turcan, propusă șefa Camerei Deputaților


Rares Bogdan
Rares Bogdan

Rareș Bogdan va fi șeful delegației române în Partidul Popularilor Europeni în Parlamentul European, s-a stabilit în Biroul Executiv al PNL. Liberalii, care vor avea 10 mandate în PE, vor ca fostul jurnalist să devină vicepreședinte al Parlamentului European.

În privința negocierilor pentru șefia Comisiei Europene, reprezentarea PNL este asigurată de președintele Klaus Iohannis, care se întâlnește astăzi, la Bruxelles, cu liderii europeni din familia popularilor europeni, care au obținut cel mai mare număr de mandate în Europa, în urma alegerilor de duminică.

În PPE vor mai merge și Traian Băsescu, alături de Eugen Tomac, care au obținut mandate în legislativul european, ca și Iuliu Winkler și Lorant Vincze, din partea UDMR.

În BEx al PNL s-a mai stabilit și ca propunerea liberalilor pentru șefia Camerei Deputaților, al treilea loc în ierarhia statului, să fie Raluca Turcan, lidera filialei Sibiu a PNL, care a avut cel mai bun scor pe țară la alegerile de duminică.

Problema este că pentru obținerea acestui post este nevoie de majoritate în Camera Deputaților, adică și de susținerea celorlalte partide de opoziție, respectiv USR. Or, Dan Barna, președintele USR, a anunțat că partidul său are propria propunere pentru postul deținut până ieri de Liviu Dragnea. Este vorba de deputatul Stelian Ion, membru al Comisiei juridice și unul dintre parlamentarii USR care s-au remarcat ca opozanți la modificările PSD-ALDE asupra Codurilor penale și a Legilor Justiției.

După amiază este programată o întâlnire a opoziției pentru desemnarea, dacă este posibilă, a unui candidat comun la postul de președinte al Camerei Deputaților.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG