Linkuri accesibilitate

Lideri ai USR și PLUS fac referiri la o presupusă înțelegere PNL-PSD


Dan Barna (USR) și Vlad Voiculescu (PLUS) au făcut trimiteri la o posibilă înțelegere PNL-PSD

Liderul USR Dan Barna a declarat că nu va „tolera înţelegeri pe sub masă”, referindu-se la acuzațiile despre un posibil blat PNL-PSD ca să nu se ajungă la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, iar candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, afirmă că „dacă guvernul cade, este pentru că s-au înțeles”.

Dan Barna, președinte USR, a declarat, în intervenția de la dezbaterea moțiunii de cenzură, că se așteaptă ca Guvernul Orban să își țină "cuvântul” în privința alegerii primarilor în două tururi de scrutin și că nu va "tolera înţelegeri pe sub masă”.

„Toată România se întreabă astăzi dacă nu cumva asistăm la un nou blat PSD-PNL, dacă nu cumva rulează episodul USL 2. Aceasta este o întrebare la care va trebui să răspundem şi votul de astăzi are mare importanţă”, a afirmat Barna.

Dan Barna a dat ca exemplu Primăria București, spunând că alegerile într-un singur tur au dus la „o Capitală blocată, umilită şi jefuită”.

Candidatul PLUS pentru Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, se întreabă retoric dacă nu cumva „avem din nou un guvern care vrea să cadă și nu să guverneze? ”.

„Oare după ziua de azi vom constata din nou că baronii locali au făcut o înțelegere împotriva oamenilor? Oare PNL, PSD, UDMR s-au înțeles și au făcut așa încât să fie bine pentru ei încă vreo 4 ani?”, a scris Vlad Voiculescu pe contul de Facebook.

Vlad Voiculescu susține că, dacă guvernul va fi demis în urma moțiunii de cenzură, este pentru că „s-au înțeles”.

„Dacă guvernul cade, este pentru că s-au înțeles.​ Dacă guvernul cade, este pentru că oamenii cu putere din aceste partide vor să își păstreze feudele pe care încă le mai au, sau speră să își facă unele noi. Dacă guvernul cade, vom avea o ultimă dovadă că pentru toată politica veche, oamenii, alegătorii sunt pur și simplu cantitate marginală. Și că ceea ce contează mereu este doar interesul personal și de partid al baronilor multicolori care îngroapă încă odată șansa României la modernizare”, mai scrie Voiculescu.

Tema unei presupuse înțelegeri între PSD și PNL pe subiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin a fost vehiculată, de câteva zile, și de liderul Pro România, Victor Ponta.

Ponta a reluat subiectul înaintea dezbaterii moțiunii.

„Regret faptul că în urma înțelegerii dintre PNL și PSD nu o să avem primari în două tururi și președinți de consilii județene aleși. Cred că de data asta PSD și PNL și-au dat mâna împotriva partidelor mai mici, USR, Pro România și împotriva cetățenilor”, a spus Ponta miercuri.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG