Linkuri accesibilitate

Liderii coaliției anunță un pachet de măsuri sociale și economice de 1 miliard de euro


Liderii coaliției de guvernare: Marcel Ciolacu - președintele PSD și Nicolae Ciucă - premier și președinte al PNL
Liderii coaliției de guvernare: Marcel Ciolacu - președintele PSD și Nicolae Ciucă - premier și președinte al PNL

Liderii PSD și PNL ai coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

Printre ele se află amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă și acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Totodată, salariații din sistemul public vor primi un sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare.

Măsurile vor fi aplicate de la 1 iulie.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;

-suspendarea angajărilor la stat;

-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

XS
SM
MD
LG