Linkuri accesibilitate

Liderii UE au ajuns la un acord: Ursula von der Leyen ar putea deveni prima președintă a Comisiei Europene


Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, ar putea deveni prima femeie la conducerea Comisiei Europene
Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, ar putea deveni prima femeie la conducerea Comisiei Europene

După trei zile de negocieri intense, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat că liderii UE au ajuns la un acord privind viitoarea conducere a instituțiilor europene.

"Consiliul European a ajuns la un acord privind viitoarea conducere a instituţiilor Uniunii Europene", a anunţat marţi seară, prin Twitter, preşedintele instituţiei, Donald Tusk.

Astfel, ministrul german al apărării Ursula von der Leyen a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, iar premierul belgian Charles Michel pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European, potrivit anunțului făcut marți seara de Donald Tusk.

Ministrul spaniol de externe Josep Borrell este propunerea șefilor de stat și de guvern pentru poziția de șef al diplomației, ocupată până acum del Federica Mogherini.

Christine Lagarde, cea care deține în prezent funcția de șefă a Fondului Monetar Internațional, ar urma să preia conducerea Băncii Europene Centrale.

Președinția Parlamentului UE va fi împărțită între Manfred Weber și Sergei Stanishev.

Dacă Ursula von der Leyen este aprobată de Parlamentul European, va fi prima femeie la conducerea Comisiei Europene. Are însă nevoie de o majoritate absolută în parlamentul cu 751 de membri.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG