Linkuri accesibilitate

Liderii UE susțin prelungirea sancțiunilor economice împotriva Rusiei


Liderii Uniunii Europene au agreat joi să extindă cu încă șase luni sancțiunile economice impuse Rusiei pentru implicarea în conflictul în desfășurare din Ucraina.

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel au informat șefii de stat și de guverne din Uniunea Europeană în timpul summit-ului privind situația în desfășurare din Formatul Normandia - forumul la care participă Franța, Germania, Rusia și Ucraina în încercarea de a rezolva conflictul din Donbass.

Ei au recomandat extinderea cu încă șase luni a sancțiunilor economice ca urmare a lipsei de progres în eforturilor de soluționare a conflictului, conform unor surse diplomatice familiare cu situația care au vorbit cu RFE/RL.

Ultimul summit în format Normandia s-a reunit în decembrie 2019 și a venit după o pauză importantă începută în octombrie 2016.

Sancțiunile au fost prima dată impuse în iulie 2014 când Rusia a anexat prin forță peninsula Crimeea și a început să ofere sprijin militar separatiștilor care luptă împotriva armatei ucrainene în Donbass, conflict soldat cu pe 13.200 de decese.

De atunci, sancțiunile au fost extinse mereu la șase luni.

Ambasadorii din statele Uniunii Europene vor prelungi oficiali măsurile - care vizează în special sectoarele financiare, energetice și de apărare din Rusia - în săptămânile următoare.

XS
SM
MD
LG