Linkuri accesibilitate

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, suspect de coronanivurs, internat la Moscova


Lidecrul cecen Ramzan Kadîrov, unul dintre cei mai importanți aliați ai președintelui Putin, se află într-o stare critică și a fost transportat la un spital din Moscova, fiind suspect de infecție cu coronavirus, scrie The Sunday Times.

Kadîrov, 43 de ani, a condus Cecenia cu mână de fier din 2007. Fostul separatist a trecut de partea Kremlinului din 2000, fără a avea un succesor.

Agenția rusă de stat a anunțat despre Kadîrov că a zburat cu avionul său privat spre Moscova joi seară.

Baza, un site cu legături în rândul serviciilor de securitate, a anunțat că liderul cecen are plămânii afectați și că este într-o stare critică. Agenția rusă TASS spune că este „stabil”, fără a oferi și alte detalii.

Kremlinul nu a comentat.

Kadîrov, care cândva a luptat împotriva Moscovei, este acum un aliat-cheie al președintelui Vladimir Putin și este considerat unul dintre cei mai de temut oameni din Rusia.

Kadîrov a impus legea islamică - în propria sa interpretare - în regiunea cecenă și este renumit pentru abuzuri și nerespectarea drepturilor omului.

Ramzan Kadîrov controlează Cecenia, republică din sudul Federației Ruse, care cândva a dat mari bătăi de cap Moscovei din cauza ambițiilor de independență, ca pe propriul domeniu personal, relatează BBC.

Tatăl său, Ahmad Kadîrov, a câștigat un controversat scrutin prezidențial și apoi a fost ucis într-un atac cu bombă în 2004.

XS
SM
MD
LG