Linkuri accesibilitate

Liderul Coreei de Nord reapare în public după 3 săptămâni de absență


Kim Jong Un inaugurează o fabrică nouă după mai mult de 20 de zile de absență

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a apărut pentru prima dată în public, după trei săptămâni de absență, pentru a inaugura la sfârșitul acestei săptămâni o fabrică de îngrășăminte, conform agenției de știri din Coreea de Nord, KCNA, preluată de Reuters și AFP.

La ceremonie „toţi participanţii au strigat ura" când a apărut liderul nord-coreean, menționează agenția de presă de la Phenian, precizând că, după ceremonie, Kim a vizitat fabrica şi a fost „informat despre procesul de producţie".

Liderul nord-coreean nu a mai apărut în public după data de 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire la vârf a Partidului Muncitoresc, partidul unic din Coreea de Nord. A doua zi, mass-media oficiale anunţau că acesta a inspectat avioanele de vânătoare de la o bază militară.

Semnele de întrebare referitoare la starea de sănătate a liderului Kim Jong Un s-au înmulţit după ce i s-a remarcat absenţa de la ceremoniile din 15 aprilie, considerată cea mai importantă dată din calendarul politic nord-coreean fiindcă în această zi întreaga ţară celebrează naşterea fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul actualului lider.

Pentru a contracara zvonurile, pe 26 aprilie, consilierul special pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a anunţat că liderul nord-coreean Kim Jong Un este "viu şi sănătos".

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG