Linkuri accesibilitate

Liderul grupului PPE vrea includerea lui Aleksandr Lukașenka pe lista sancțiunilor


Aleksandr Lukașenka conduce cu o mână forte Belarus încă din 1994

Liderul grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, afirmă că președintele Aleksandr Lukașenka trebuie inclusiv pe lista oficialilor din Belarus sancționați ca urmare a reprimării violente a protestelor generat de scrutinul prezidențial pe care opoziția îl cataloghează drept viciat.

Diplomații europeni au stabilit lista de persoane care vor fi sancționate, dar printre politicienii avuți în vedere nu este și liderul de la Minsk. Pe respectiva listă de sancțiuni ar urma să se regăsească 31 de înalţi oficiali din Belarus.

„Europa trebuie să se pună rapid de acord cu lista de sancţiuni. Şi, din punctul meu de vedere, ar trebui să-l includă şi pe Lukaşenko, şeful acestui sistem", a declarat Manfred Weber într-o intervenţie la postul de radio german ZDF, preluat de Reuters.

Diplomaţii UE au declarat la începutul acestei săptămâni că UE îşi propune să impună sancţiuni pentru 31 de înalţi oficiali din Belarus, inclusiv pentru ministrul de interne, până la jumătatea lunii septembrie, ca răspuns la alegerile considerate de Occident ca fiind trucate. Pe listă nu apare şi preşedintele Alexandr Lukaşenko.

Lista de sancțiuni ar urma să fie validată la Consiliul European programat pentru finalul lui septembrie.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG