Linkuri accesibilitate

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declarație pentru Europa Liberă


Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declarație pentru Europa Liberă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:48 0:00

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, nu acceptă ca partidul său să rămână la guvernare fără a conduce Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Liderul UDMR respinge propunerea PSD ca, din exteriorul guvernării UDMR să susțină în Parlament, viitoarea Coaliție.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, declară într-un interviu acordat Europa Liberă, că maximum de concesii pe care le acceptă pentru a face parte din viitorul Guvern, condus de Marcel Ciolacu, este ca Uniunea să rămână fără Ministerul Sportului, ce va fi comasat în viitorul Guvern Ciolacu cu cel al Familiei, și cedarea Ministerului Mediului, la schimb cu un portofoliu similar ca importanță.

Dar UDMR nu va accepta să-i fie luat și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, condus de Cseke Attila, avertizează liderul Uniunii.

Kelemen Hunor spune că, din punctul său de vedere, nu există argumente pentru modificarea protocolului semnat de UDMR cu liderii PSD și PNL atunci când au început această etapă a guvernării, la sfârșitul anului 2021.

Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din Românie spune că va aștepta să vadă care sunt deciziile definitive ale viitorului premier, Marcel Ciolacu, privind componența viitorului guvern, iar apoi va anunța și el ce va face UDMR.

„Noi nu vrem să plecăm. Noi ne-am asumat guvernarea până în 2024, responsabilitatea guvernării, cu profesionalism și cu seriozitate, ne-am apucat de treabă. La cele trei ministere avem și rezultate și chiar recunoașterea rezultatelor vine și din partea colegilor de coaliție și eu cred că în acest moment, trebuie respectat acordul semnat în 2021. De ce spun acest lucru? Acest acord se referă la rotația premierilor și la schimbul de ministere între PSD și PNL, pe de o parte.

UDMR-ul nu era parte și nu este parte în acel articol din acordul de coaliție", explică Kelemen Hunor în interviul acordat Europa Liberă.

Liderul Uniunii Democrate a maghiarilor crede că în acest moment, unul de tensiune socială, liderii PSD și PNL ar trebui să respecte înțelegerile făcute atunci când s-a format această Coaliție.

Interviul integral one2one cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, va fi postat pe site-ul nostru, joi, 15 iunie, la ora 8.

XS
SM
MD
LG