Linkuri accesibilitate

Limbajul de campanie al lui Tăriceanu la adresa lui Kövesi:„Când arestezi pentru că ai frustrări, ai probleme psihice”


Liderul Senatului a fost achitat într-un dosar și mai are un altul, în care nu poate fi anchetat de DNA din cauza imunității

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat, sâmbătă, un atac la adresa fostului procuror-șef DNA, Laura Codruța Kövesi, vorbind despre frustrări, probleme psihice și „călău”

„Problemele psihice ale acestei doamne care a fost procuror șef la DNA și procuror general al României... Când bagi oameni, îi anchetezi și arestezi pentru că ai frustrări personale, înseamnă că ai niște probleme psihice, nu ai echilibrul necesar pentru o judecată echilibrată, judecată corectă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, la Suceava, citat de Mediafax.

Acesta este de părere că s-a ajuns în această situație din cauza lipsei mecanismelor de control și echilibru între instituțiile statului.

„Lipsa mecanismelor de control și echilibru al instituțiilor democratice a făcut să apară aceste derapaje foarte grave și din cauza faptului că în posturi cheie din justiție au ajuns oameni care au această mentalitate de procurori comuniști, de călăi, formată în perioada dictaturii comuniste. Atunci când ai un procuror general ca Lazăr, când ai un procuror general ca Kövesi, care își exprimă frustrările prin deciziile pe care le ia de anchetare ale unora și ale altora... ceea ce a apărut în ultima săptămână este halucinant. Să dai pe mâna unor netrebnici, unor nepregătiți, unor oameni cu probleme psihice destinul altora, uite ce se întâmplă”, a mai spus șeful Senatului.

Tăriceanu a făcut aluzie la o campanie a Antenei 3, care susține că Laura Codruța Kövesi ar fi avut o relație specială cu Sebastian Ghiță, pe care fosta șefă a DNA a negat-o încă de la începutul alegațiilor A3.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că trebuie combătută corupția, dar nu doar cea vizibilă, ci și „corupția de putere”.

„Sigur că trebuie combătută corupția și nu am nici cea mai mică ezitare să vă spun că da, trebuie. Atâta timp cât considerăm corupția, ca peste tot în Europa, un flagel, ea trebuie combătută, dar cu mijloace legale și trebuie pus accent pe componenta preventivă, nu cum s-a întâmplat la noi, unde sunt răscolite tot felul de sentimente gregare, prin ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, cu justiția televizată, cu plimbatul oamenilor prin fața camerelor cu cătușe, constatându-se apoi că o parte dintre cei vizați, cum mi s-a întâmplat și mie, iar alții au fost și arestați, au fost apoi găsiți nevinovați. Aceste derapaje mi se pare că nu fac parte nici din statul de drept, nici de o țară democrată demnă de statutul de membră a UE. În acest fel semănăm mai degrabă cu o țară de mâna a treia”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE, al cărui partid este cotat cu circa 10% în sondajele de opinie pentru alegerile europene, a fost achitat într-un dosar privind retrocedările ilegale, în care era acuzat de mărturie mincinoasă. El mai face obiectul unui dosar DNA, aflat la limita prescripției, în care este acuzat că ar fi luat mită de 800.000 de euro în cazul Microsoft. DNA nu-l poate audia pe Tăriceanu, întrucât, de la finalul anului trecut, Senatul amână votul pentru ridicarea imunității sale.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG