Linkuri accesibilitate

Lista țărilor cu risc ridicat| Grecia se apropie de „zona roșie”, Spania și Portugalia sunt deja pe listă


Grecia se apropie de zona roșie, ceea ce înseamnă că pot apărea probleme pentru turiștii care nu sunt vaccinați. Imagine din Mykonos, 2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat noua listă cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență. Grecia se află la granița cu zona roșie.

Destinații preferate de vacanță precum Grecia, Spania și Portugalia se află în zona roșie sau sunt foarte aproape de această categorie. Grecia a rămas și în ultima hotărâre a CNSU în zona galbenă, dar la o rată de incidență de 2.9.

Persoanele care au făcut schema completă de vaccinare nu trebuie să stea în carantină, chiar dacă vin dintr-o țară aflată pe lista roșie sau galbenă. Din zona galbenă se poate scăpa de carantină cu un test PCR, dar această variantă nu este valabilă pentru cei care se întorc din țări aflate pe lista roșie.

Lista țărilor din zona roșie, 22 iulie 2021
Lista țărilor din zona roșie, 22 iulie 2021

Veștile încep să fie îngrijorătoare pentru iubitorii de vacanțe. Spania, Portugalia, Olanda, Cipru și Marea Britanie se află în zona roșie.

Noua listă a țărilor în funcție de rata de incidență a fost prezentată joi seara dimineață, actualizarea fiind la 14 zile.

Lista țărilor din zona galbenă, 22 iulie 2021
Lista țărilor din zona galbenă, 22 iulie 2021

Turcia și Bulgaria se află în zona verde, la fel Franța și Statele Unite ale Americii.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG