Linkuri accesibilitate

Noua lista cu țările din zona roșie, galbenă și verde| Marea Britanie rămâne pe lista roșie


Marea Britanie rămâne pe lista roșie a țările cu risc epidemiologic ridicat

Grecia și Bulgaria, principalele destinații turistice ale românilor, sunt pe lista verde, potrivit actualizării făcute joi de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Marea Britanie rămâne pe lista roșie- a statelor cu risc epidemiologic ridicat.

În cazul în care, prin inlcuderea unor ţări într-o listă de risc se impun restricţii, acestea intră în vigoare la 24 de ore de la publicarea în Monitorul Oficial. În cazul în care statele intră pe lista verde, sau de pe lista roşie pe cea galbenă, măsurile intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.

Persoanele care au făcut schema completă de vaccinare nu trebuie să stea în carantină, chiar dacă vin dintr-o țară aflată pe lista roșie sau galbenă. Din zona galbenă se poate scăpa de carantină cu un test PCR, dar această variantă nu este valabilă pentru cei care se întorc din țări aflate pe lista roșie.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat:

Lista rosie
Lista rosie
Lista țărilor unde rata de incidență cumulată la 1.000 locuitori este sub 3
Lista țărilor unde rata de incidență cumulată la 1.000 locuitori este sub 3

Pe lista verde se află țări precum: Grecia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Turcia, Italia, Franța

Consultă aici întrega listă a țărilor, clasificate în funcție de rata de incidență

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru lucrează în presă din 2001. Primele articole le-a publicat în România Liberă, ziar în redacția căruia a lucrat în primii trei ani. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, DIGI 24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. Din ianuarie 2021, Andreea este Senior Correspondent în echipa Europei Libere România. 

XS
SM
MD
LG