Linkuri accesibilitate

Liubov Sobol, o aliată a disidentului Aleksei Navalnîi, vizată de acuzaţii în Rusia


Procurorii ruşi au formulat, joi, acuzaţii împotriva lui Liubov Sobol, o aliată a disidentului Aleksei Navalnîi, în cadrul acţiunilor îndreptate împotriva opoziţiei ruse, informează agenţia Reuters.

Liubov Sobol este acuzată de tentativă de intrare cu forţa într-un apartament. Acuzaţiile se referă la o anchetă iniţiată în decembrie 2020.

Simpatizanţii lui Liubov Sobol susţin că aceasta a sunat la uşa unui apartament în care ar locui familia unei persoane despre care Aleksei Navalnîi afirmă că este un agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB) implicat în atacul neurotoxic care l-a vizat.

Comitetul rus pentru Investigaţii susţine că Liubov Sobol şi alte persoane au încercat să pătrundă în apartamentul unei vârstnice, în Moscova, în uniforme ale Agenţiei pentru protecţia consumatorului.

Susţinătorii lui Liubov Sobol denunţă o nouă anchetă politică îndreptată împotriva opoziţiei ruse.

Autorităţile ruse au reţinut mii de persoane în cursul protestelor faţă de arestarea şi condamnarea disidentului Aleksei Navalnîi. O instanţă judiciară din Moscova a decis condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG