Linkuri accesibilitate

Rusia încearcă să folosească iarna ca pe o armă de război și bombardează constant obiectivele de infrastructură energetică. Imagine cu secretarul general al NATO
Rusia încearcă să folosească iarna ca pe o armă de război și bombardează constant obiectivele de infrastructură energetică. Imagine cu secretarul general al NATO

Război în Ucraina | Stoltenberg: Războiul ar putea deveni NATO - Rusia. Moscova și-ar putea modifica doctrina militară

Vladimir Putin amenință din nou cu armele nucleare și vorbește despre o nouă doctrină militară. SUA ajută militar Ucraina și trimite pe front rachete pentru HIMARS și arme împotriva dronelor iraniene.

19:30 10.12.2022

Rusia schimbă moneda în Herson și trece la ruble

Administraţia instalată de Rusia în regiunea ucraineană Herson a anunţat sâmbătă că a început să schimbe moneda ucraineană hrivna în circulaţie la nivel local în ruble ruseşti, cu scoaterea ei completă din zonele regiunii controlate de Moscova la 1 ianuarie, informează Reuters.

Într-un video publicat pe Telegram de administraţia regiunii numită de Moscova, Andrei Peretonkin, şef al sucursalei locale a băncii centrale ruse, a declarat: „Pentru a fi mai comod rezidenţilor şi a permite o integrare mai uşoară a regiunii în spaţiul economic rusesc, în această săptămână băncile din regiunea Herson au început operaţiunile de schimb valutar".

Sistemele antiaeriene germane Gepard vizează drone iraniene deasupra Ucrainei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:37 0:00

16:15 10.12.2022

Odessa, ținta unui puternic atac cu drone. Orașul a rămas fără electricitate

Odessa, sud-estul Ucrainei, imagine din 23 noiembrie după un atac al Rusiei.
Odessa, sud-estul Ucrainei, imagine din 23 noiembrie după un atac al Rusiei.

Oraşul Odesa, în sudul Ucrainei, a rămas aproape în totalitate fără electricitate după un atac cu „drone-kamikaze" lansat de Rusia în timpul nopţii, au anunţat sâmbătă autorităţile ucrainene, informează AFP.

„Deocamdată, oraşul este fără electricitate", a declarat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, într-un mesaj pe contul său de Telegram, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, infrastructurile esenţiale, inclusiv spitalele şi maternităţile, au acces la curent, a precizat el. „Situaţia rămâne dificilă, însă este sub control", a declarat Timoşenko.

14:34 10.12.2022

Macron își justifică declarațiile legate de Ucraina și garanțiile pentru Rusia

Președintele francez Emmanuel Macron, 1 decembrie 2022
Președintele francez Emmanuel Macron, 1 decembrie 2022

Declaraţiile recente ale preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la acordarea de garanţii de securitate Rusiei au fost scoase din context, a asigurat vineri Palatul Elysee, înaintea unei noi conferinţe dedicate acordării de asistenţă Ucrainei, care va avea loc marţi la Paris, transmite AFP.

„Dialogul dintre preşedintele Republicii şi preşedintele Zelenski este excelent", a asigurat preşedinţia franceză.

„Există un decalaj între anumite mişcări sau anumite persoane, care încearcă să izoleze o bucată dintr-o frază în afara contextului său, şi realitatea muncii pe care o desfăşurăm, care decurge cu adevărat fără dificultăţi", a precizat Palatul Elysee, potrivit Agerpres.

La începutul lunii decembrie, vorbind despre arhitectura de securitate care va fi reconstruită în Europa odată cu încheierea războiului din Ucraina, preşedintele francez subliniase că atunci va fi de asemenea necesar să se acorde "garanţii" Rusiei pentru a se ajunge la un echilibru.

12:23 10.12.2022

SUA avertizează că Rusia își consolidează parteneriatul militar cu Iranul

Întâlnire Rusia - Iran din septembrie 2022
Întâlnire Rusia - Iran din septembrie 2022

Casa Albă a atras vineri atenţia în mod serios asupra „parteneriatului militar la scară largă" din ce în ce mai aprofundat dintre Moscova şi Teheran, anunţând cu aceeaşi ocazie noi sancţiuni împotriva Rusiei, transmite AFP.

În timp ce Iranul furnizează deja armatei ruse drone care sunt folosite în Ucraina, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al executivului american, John Kirby, a indicat că, în schimb, Rusia „oferă Iranului sprijin militar şi tehnic la un nivel fără precedent", ceea ce „le transformă relaţie într-un parteneriat complet de apărare".

Această evoluţie este dăunătoare pentru Ucraina, ţările vecine Iranului şi comunitatea internaţională, a adăugat el, anunţând sancţiuni împotriva a trei entităţi ruseşti deosebit de active în achiziţionarea de drone iraniene, potrivit Agerpres.

Potrivit serviciilor secrete americane, Moscova şi Teheranul intenţionează în special să lanseze o producţie comună de drone ucigaşe" în Rusia, a spus John Kirby, fără a oferi mai multe detalii despre stadiul acestui proiect. A amintit, de asemenea, că Iranul se gândeşte să vândă Rusiei „sute" de rachete balistice, informaţii pe care americanii le-au făcut deja publice.

Ajutorul merge în ambele sensuri", a asigurat John Kirby.

Sărutul devenit viral în Iran în timp ce protestatari sunt uciși
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:26 0:00

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG