Linkuri accesibilitate

LIVE Proteste în Piața Universității împotriva Ordonanțelor de urgență pe justiție și lanț uman în sprijinul lui Kovesi


Proteste la Universitate împotriva modificarilor legislatiei penale
Proteste la Universitate împotriva modificarilor legislatiei penale

Protestatarii adunați în Piața Universitării cer oprirea ordonanțelor de urgență anunțate de guvern și reclamă respectarea statului de drept. Ei vor face un lanț uman până în fața sediului DNA pentru a-și arăta susținerea față de Codruța Kovesi.

Reporterul Europei Libere transmite că protestatarii intenționează să monteze corturi și să petreacă o noapte alba în Piața Univesității.

Europa Liberă transmite LIVE protestele. Urmărește și pe Facebook

UPDATE 20.30 În Piața Universității din București sunt la această oră aproximativ 800 de persoane, transmiste reporterul Europa Liberă.

.

Rezist Tv transmite că sunt proteste și la Iași, unde se scandează ”Jos clanul Dragnea”.

Câteva zeci de protestatari s-au strâns și la Constanța.

UPDATE ORA 20.00 Protestatarii îndemnă lumea să iasă la vot și strigă lozinci în acest sens.

Se aud sloganuri de susținere pentru Codruța Kovesi și împotriva Secției speciale de anchetare a magistraților care i-a deschis două dosare penale și a pus-o sub control judiciar, interzicându-i să iasă din țară.

Se scandează ”Rușine Florea”, ”Jos labele de pe Codruța”.

UPDATE 19.45 Nicio televiziune nu transmite imagini de la proteste

În Piaţa Universităţii se află, printre alţii, regizorul Stere Gulea și Tudor Chirilă.

Și la Timișoara sunt proteste, iar filosoful Mihai Șora este prezent printre protestatari.

UPDATE 19.30 Sunt aproximativ 500 de oameni strânși pe platforma din fața Teatrului Național, dar mulțimea continuă să crească.

Protestatarii strigă ”Demisia”, ”Nu vrem să conduși de hoți”, ”Analfabeta”,”Libertate te iubim”, ”Pacat, păcat de sângele vărsat” și ”PSD, ciuma roșie” și ”Jos guvernul” și lozinci în sprijinul Codruței Kovesi.

La fața locului sunt prezenți mai mulți jandarmi care nu lasă protestatarii să blocheze circulația.

UPDATE ORA 19.00 La protest sunt prezenți și membri USR și PLUS. Vlad Voiculescu a declarat că „Justiția înseamnă ca toată lumea să fie egală în fața legii”.

Mobilizarea s-a făcut pe rețelele de socializare, iar ”Corupția Ucide”, cea care vrea să organizeze lanțul uman a transmis:

”Cei care apără justiţia, care ne apară de efectele nocive ale corupţiei, cei care aplică legea, trebuie să ştie ca suntem solidari cu ei. Te aşteptam să formăm un lanţ uman de la Universitate pana la sediul DNA. Ne strângem în Piaţa Universităţii la 18:00 şi de acolo începem lanţul spre DNA. La plângerea unui urmărit penal suspectat de corupţie, Sebastian Ghiţă, proaspăt înfiinţata Secţie de hărţuire a magistraţilor, blamată de toate organismele ţărilor democratice şi cu iz bolşevic, a decis punerea sub acuzare şi interdicţia de a părăsi ţara a unui profesionist. A Laurei Codruţa Kovesi. Coincidentă, fix pe ultima sută de metri a posibilei numiri a acesteia în funcţia de procuror-şef european. Pe merit, aşa cum Partidul nu acceptă. România începe din ce în ce mai mult să arate aşa cum era doar în vremurile pe care le consideram apuse. Jurnaliştilor li se ridică acreditări. Doar pentru nu cântă cum vrea Partidul. Procurorilor care îşi fac treaba li se fabrică dosare. Doar pentru că îşi fac treaba. Ce mai urmează?”, a transmis comunitatea Corupţia Ucide, care organizează lanţul uman.

Știre în curs de actualizare

XS
SM
MD
LG