Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea apelează la a doua cale extraordinară de atac pentru a scăpa de condamnare


Liviu Dragnea a făcut rfecurs în casație pentru a anula condamnarea la închisoare de 3 ani și jumătate

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un recurs în casaţie, prin care încearcă să obţină anularea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Recursul în casație este o cale extraordinară de atac a sentinței pronunțate, care, dacă este admisă, șterge condamnarea. Este prevăzută de Codul de procedură penală, la articolul 434.

Este a doua cale extraordinară de atac la care apelează Liviu Dragnea, după ce a depus săptămâna trecută o contestaţie în anulare la Instanţa supremă.

Alţi doi inculpaţi din acest dosar, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct, au depus contestaţii în anulare.

În cazul contestației în anulare, avocații fostului lider al PSD au reclamat modalitatea de constituire a completului de 5 judecători de la instanța supremă care l-a condamnat pe Liviu Dragnea. Mai exact, se invocă faptul că acest complet a fost constituit prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii și ale colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție care nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Este folosit practic același tip de argumentație juridică invocată de judecătoarea Camelia Bogdan la Curtea de Apel București, unde a obținut anularea unui hotărâri din 2018 a Secției pentru judecători a CSM. Aceasta se referea exact la compunerea completului de cinci judecători, iar cea a Colegiului de conducere a ICCJ la tragerea la sorți a cmpletului pe anul 2019.

Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM și avocatul Olguței Șefu, fosta directoare a DGASPC Teleorman din dosarul lui Dragnea, spunea, la momentul deciziei Curții de Apel București în cazul Camelia Bogdan, că aceasta poate sta la baza contestațiilor în anulare în acest dosar.

”Până la soluționarea contestațiilor în anulare pe care le voi depune pentru clienții mei ironia va face să încerc să fiu partener de susțineri juridice (prin intervenție desigur) cu d-na Camelia Bogdan, în cadrul soluționării recursului declarat de ÎCCJ împotriva deciziei CAB.” scrie Toni Neacșu pe Facebook.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acelaşi dosar, Floarea Alesu a primit 3 ani şi 7 luni închisoare cu executare, iar Olguţa Şefu a fost condamnată la un an închisoare cu suspendare.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG