Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea cere să fie eliberat condiționat


România - Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, cere eliberarea condiționată
România - Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, cere eliberarea condiționată

Fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, cere liberarea condiționată, după ce a executat două treimi din pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare.

Procesul se judecă la Judecătoria Sectorului 5 și are termen la sfârștiul lunii, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. A fost a doua condamnare penală a fostului președinte al PSD, prima fiind cu suspendare la doi ani pentru frauda la referendumul din 2012 pentru suspendarea președintelui de la acea vreme, Traian Băsescu.

Şi fostul director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu, a rămas cu condamnarea din prima instanță, de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.

În dosar, judecătorii au mai decis condamnarea Olguței Șefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz in serviciu, achitarea lui Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, la un an cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Gheorge Nicușor, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, la 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea Adrianei Botorogeanu, la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, la doi ani de închisoare cu suspendare, condamnarea Rodicăi Miloș, la data faptelor funcţionar public în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, la 3 ani cu suspendare, dar și condamnarea lui Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, la 3 ani cu suspendare.

În cazul fostei soții a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, magistrații au dispus achitarea pentru abuz în serviciu după ce pe fond judecătorii au hotărât încetarea procesului penal.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG