Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea: Anunț dacă voi candida la prezidențiale duminică seara. Luni așteaptă decizia finală în dosarul de corupție


Liviu Dragnea va anunța după alegeri dacă va candida sau nu la prezidențiale
Liviu Dragnea va anunța după alegeri dacă va candida sau nu la prezidențiale

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, într-un interviu pentru Adevărul, că va anunța duminică seara, după alegerile europarlamentare, dacă va intra în cursa pentru scrutinul prezidențial.

„Chiar duminică seara o să anunțăm”, a spus Liviu Dragnea, la Adevărul Live.

Anunțul liderului PSD ar veni astfel cu o zi înainte ca judecătorii Înaltei Curți de Justiție și Casație să dea verdictul în dosarul angajărilor fictive. Decizia magistraților din 27 mai este una definitivă.

Liviu Dragnea a precizat că bătălia pentru cea mai înaltă funcție în stat este una importantă din cauza stării „induse în națiune de către Iohannis”.

„Eu nu sunt Cassandra. Încă 5 ani de zile, de tot ce s-a făcut bun se va alege praful. Trebuie făcute toate eforturile ca Iohannis să plece de la Cotroceni. Această funcţie devine importantă. PSD se va pronunţa duminică seara”, a mai explicat Dragnea în interviul pentru Adevărul.

Liviu Dragnea este cotat în sondajele de opinie cu scoruri la jumătatea celor ale PSD. În sondajul realizat la comanda Academiei Române, de exemplu, Dragnea are o cotă de încredere de doar 12%, iar la prezidențiale ar obține 14,3% față de Iohannis care are 45,8%. În turul al doilea de scrutin ar pierde în fața oricăruia dintre contracandidați, iar în fața lui Iohannis ar obține 18%.


Întrebat în interviul de la Adevărul în ce relații mai este cu premierul Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea a replicat că se așteaptă „ca fiecare să nu uite de ce au fost puși unde au fost puși”.

„Eu am relaţii personale cu femeia pe care o iubesc. Nu discut despre relaţii personale. O să analizăm după alegeri, pentru că nu stă nimeni să vadă asta. E un sfat pentru oricine: să nu uite pentru ce a fost pus acolo. A fost pusă acolo pentru a implementa un program de guvernare. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte asta, şi nu consideră că i-a crescut şi capul, atunci o să fie un ministru bun şi eficient”, a mai precizat liderul PSD.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG