Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea rămâne la Rahova. Care sunt condițiile de detenție pentru fostul șef la PSD


Romania's Social Democrat Party leader Liviu Dragnea
Romania's Social Democrat Party leader Liviu Dragnea

Liviu Dragnea rămâne încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde își va executa pedeapsa de trei ani și 6 luni, pentru început în regim închis, a decis comisia închisorii.

Fostul șef al PSD va sta la Rahova în regim închis, cel puțin până își execută o cincime din pedeapsă, adică aproximativ 8 luni, conform unor surse oficiale, citate de Mediafax.

Regimul de execuție a pedepsei pentru Dragnea se datorează pedepsei sale de mai mult de 3 ani de închisoare, astfel fostul lider al PSD intrând automat la regim închis. Conducerea penitenciarului ar fi avut posibilitatea legală să îl încadreze pe Dragnea la un regim mai lejer, însă nu a făcut-o.

Astfel, Dragnea va sta la Rahova într-o cameră la comun, va putea presta munci și activități educative, „culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în grupuri”, conform legii de executare a pedepselor.

Dragnea nu va putea ieși din penitenciar pentru astfel de activități și va ieși din camera unde stă închis doar sub paza și supravegherea agenților de la Rahova. Dacă directorul închisorii aprobă, Dragnea poate ieși din penitenciar, sub pază, pentru a presta muncă.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, chiar a doua zi după alegerile europarlamentare, pe care PSD le-a pierdut. El a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru alții, în dosarul privind angajările fictive de la Direcția de Asistență Socială Teleorman.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG