Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea ar putea primi încă o zi liberă de la penitenciar


Liviu Dragnea ar putea primi încă o zi liberă pentru că nici până acum nu a ajuns la penitenciar documentul care dovedește că este anchetat în altă cauză penală, condiție care i-ar interzice accesul la recompense acordate în zile libere
Liviu Dragnea ar putea primi încă o zi liberă pentru că nici până acum nu a ajuns la penitenciar documentul care dovedește că este anchetat în altă cauză penală, condiție care i-ar interzice accesul la recompense acordate în zile libere

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, aflat în închisoare după ce a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, pe 27 mai anul trecut, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, ar mai putea primi încă o zi liberă.

Comisia de Acordare a Recompenselor din Penitenciarul Rahova, care se întrunește în data de 17 a fiecărei luni, i-a mai acordat o permisie de 24 de ore, transmite Digi 24 care a intrat în posesia unui document doveditor.

Recompensa i-a fost acordată lui Dragnea în baza creditelor acumulate pentru zilele de muncă prestate în penitenciar, fostul președinte al PSD lucrând la garajul penitenciarului.

Deși legea le interzice condamnaților cercetați și în alte dosare penale să beneficieze de zile libere, recompensele primite de Dragnea sunt legale pentru că nici până la această dată nu a fost trimis la penitenciar vreun document care să ateste anchetarea sa în alte dosare penale.

Acesta e și motivul pentru care controlul dispus de ministrul Justiției pentru ziua liberă primită de Dragnea în luna octombrie a anului trecut a arătat că aceasta i-a fost acordată legal.

Potrivit articolului 213 alineatul 2, litera b din Regulamentul de aplicare a legii privind executarea pedepselor, „Permisiunea de ieșire din penitenciar nu se acordă în cazurile în care deținuții se află în una dintre următoarele situații:
a) nu prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracțiuni;
b) sunt cercetați sau urmăriți penal în alte cauze;
c) au pe rolul organelor judiciare cauze al căror obiect poate influența conduita și comportamentul acestora pe perioada permisiunii de ieșire din penitenciar;
d) sunt clasificați în categoria celor care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului".

Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul „Tel Drum” pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

XS
SM
MD
LG