Linkuri accesibilitate

Liviu Popescu, propunerea USR PLUS pentru radioul public


Audierile pentru șefia interimară a radioului public și televiziunii publice vor avea loc săptămâna viitoare

Birourile Naționale ale USR și PLUS au decis duminică să sprijine candidatura jurnalistului Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societății Române de Radiodifuziune.

Decizia a fost luată în urma unei competiții deschise, spune USR PLUS.

Mandatul domnului Popescu va fi acela de a întări misiunea publică a radioului de stat atât din punct de vedere administrativ și managerial, cât și din punct de vedere editorial, astfel încât categorii cât mai largi de public să se simtă reprezentate în producția SRR. Eforturile sale vor viza inclusiv adaptarea rapidă a producției SRR la mediile digitale”, transmite USR PLUS.

Liviu Popescu a fost redactor-șef al știrilor TVR, editor la Prima TV și Realitatea TV și fost producător al secției române a BBC World Service.

Comisiile de cultură ale Parlamentului vor audia săptămâna viitoare candidații pentru posturile interimare de conducere ale SRR și SRTV.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG