Linkuri accesibilitate

Localitatea Greci din Olt iese din carantină după 14 zile


Desen de Dan Perjovschi

Carantina impusă de autorități în localitatea Greci din judeţul Olt iese din carantină în condițiile în care nu s-a mai înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în ultimele două săptămâni.

Satul Greci, din comuna Schitu, județul Olt, a fost pus în carantină pe 9 august, iar de atunci nu au mai fost raportate noi cazuri.

„Aceste măsuri au avut caracter temporar, pe o perioadă de 14 zile. Perioada se finalizează astăzi (duminică-n.r.). Se va reveni la regimul normal de viaţă. (...) Nu avem motive să prelungim această măsură de carantinare zonală întrucât numărul persoanelor pentru care s-a impus această măsură, prin evaluarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2, realizată de către DSP, nu a crescut”, a spus Homorean, citat de Mediafax.

Satul Greci are 937 de locuitori, iar 10 dintre localnici s-au îmbolnăvit de COVID-19, la începutul lunii august, iar din acest motiv localitatea a fost izolată.

Timp de 14 zile, toate intrările şi ieşirile din sat au fost păzite de poliţişti şi jandarmi.

Acces au avut doar cei care au lucrat, acolo sau în alte localităţi, şi au putut demonstra acest lucru, dar şi maşinile care le-au adus provizii localnicilor.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG