Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Locuitorii din Țăndărei sunt păziți cu armata


Armata română pe străzi

Autoritățile locale din județul Ialomița solicită impunerea carantinei totale asupra orașului Țăndărei, pe modelul implementat la Suceava prin ordonanța militară numărul 6.

Au venit foarte mulţi într-o perioadă scurtă de timp. Din 45 de persoane confirmate la nivel de judeţ într-un timp foarte scurt, 29-30 sunt numai de acolo. Dintr-un număr de 5 decedaţi la nivel de judeţ, 4 sunt numai de acolo. Numărul lor cu siguranţă va creşte pentru că nu au fost respectate măsurile minime de prevenţie”, a declarat prefectul de Ialomița, Tonița Manea, pentru Mediafax.

Conform oficialului, circa 800 de persoane s-au întors din străinătate și ar trebui să respecte măsura izolării la domiciliu sau a carantinei, dar cei mai mulți ignoră măsurile, astfel că de vineri a trebuit să ceară sprijinul armatei.

„Având în vedere specificul şi solicitările doamnei primar de acolo (...) am hotărât să aduc în atenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă acest aspect. A fost aprobat în unanimitate pentru că opinia publică ar fi de acord cu acest lucru şi am înaintat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă această decizie a Comitetului Judeţean pentru că dumnealor nu respectă regulile, merg şi chiar ies din localitate, merg în localităţile limitrofe, am avut o sesizare în sensul acesta. Ziua nu sunt văzuţi pe stradă, dar ei socializează, probabil merg prin spatele curţilor”, a mai spus prefectul judeţului Ialomiţa.

Potrivit reprezentanţilor autorităţilor din Ialomiţa, aproximativ 23 de militari au ajuns vineri în Ţăndărei şi, alături de jandarmi şi poliţişti, vor verifica respectarea măsurilor impuse prin ordonanţe.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG