Linkuri accesibilitate

Fostul ministrul de Interne Lucian Bode va fi propus vicepreședinte al Camerei Deputaților


Lucian Bode nu va mai ocupa funcția de ministru de interne. El va fi numit, în schimb, vicepreședintele Camerei Deputaților.

Reprezentanții grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal au decis miercuri ca fostul ministru de Interne, Lucian Bode, să fie numit vicepreședinte ale Camerei Deputaților.

Bode a fost unul dintre cei mai controversați miniștri din cabinetul condus de Nicolae Ciucă, fiind implicat într-un scandal de plagiat, dar și considerat unul dintre vinovații eșecului României de a adera la spațiul Schengen.

Lucia Bode a susținut miercuri o declarație de presă în care a vorbit despre activitatea sa la ministerul de Interne. „Privind retrospectiv, mandatul meu a fost caracterizat de responsabilitate și aplecat pe rezolvarea problemelor structurale”, a spus el.

În locul său, propunerea pentru șefia Ministerului Afacerilor Interne este Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției.

Fostul premier Nicolae Ciucă a declarat miercuri că în partid s-a luat decizia să meargă cu profesionişti în Guvern şi de cealaltă parte să se ocupe de tot ce înseamnă activitate politică, relatează News.ro.

„Acum, la nivelul grupului deputaţilor, s-a luat decizia ca domnul secretar general să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Ca atare, există o echilibrare între activitatea guvernamentală şi activitatea politică la nivelul PNL”, a spus Nicolae Ciucă, întrebat de ce Lucian Bode nu se mai regăseşte în noul Executiv condus de Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă, la rândul său, va fi propus președintele Camerei Deputaților.

În declarațiile de miercuri, Ciucă a precizat că „PNL şi-a asumat participarea la guvernare cu miniştri care reprezintă componenta profesională prin care să îndeplinească obiectivele guvernamentale”.

„De la bun început am asumat că putem avea o activitate politică cât se poate de intensă. Fără rezultate la guvernare, obiectivele noastre politice nu pot fi îndeplinite. (..) Nu au fost deloc rezultate proaste. Când vorbim de politică vorbim de rezultate la guvernare, de cealaltă parte rezultate în activitatea politică. Am luat decizia să mergem cu profesionişti în Guvern şi de cealaltă parte să ne ocupăm de tot ce înseamnă activitate politică”, a explicat Ciucă.

Nicolae Ciucă a demisionat la începutul acestei săptămâni, în baza unul acord pe care PNL l-a încheiat în 2021 cu PSD privind rotația premierilor.

Șeful PSD, Nicolae Ciucă, a fost desemnat premier de președintele țării Klaus Iohannis. Miniștrii propuși de acesta sunt audiați miercuri în Parlament.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG