Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban a explicat cum trăiește familia sa dintr-un salariu mediu pe economie. „Sunt un om simplu, chiar auster”


Ludovic Orban este căsătorit și are un copil
Ludovic Orban este căsătorit și are un copil

„Sunt un om simplu, pot spune că sunt chiar auster” iar „cheltuielile sunt cheltuielile pe care le face orice om normal”, a explicat Ludovic Orban, întrebat de ziariști cum s-a descurcat cu venituri de 3.000 lei pe lună anul trecut.

Salariul mediu în România este de 3.000 lei net/lunar.

Declarația de avere a lui Ludovic Orban, care a fost publicată pe site-ul Guvernului, arată că soția premierului nu a înregistrat niciun venit în cursul anului trecut, iar cele ale liderului PNL au fost de 37.000 de lei.

Presa a comentat că Orban este unul dintre cei mai puțini avuți dintre premierii României, deși declarațiile de avere sunt publice și obligatorii abia din 2005. În actualul Guvern, Ludovic Orban are cea mai mică avere.

„În viață ai ani mai buni, ani mai răi” și „nu întotdeauna trăiești strict din venitul pe care îl încasezi într-un an, ci și din venitul anterior”, a mai spus Ludovic Orban.

Declarația de avere a premierului indică faptul că are o casă de 200 mp, o mașină din 2008, iar soția sa are două conturi în euro, în valoare totală de 11.000 euro.

Orban a câștigat anul trecut din „consultanță tehnică” acordată unei companii de construcții din județul Mureș, precum și unei case de avocatură care îi aparține soțului unei deputate PNL, Cristina Trăilă.

La alegerile din anul 2016, Ludovic Orban nu s-a aflat pe listele de candidați ai PNL, din cauză că era cercetat într-un dosar DNA, în care procurorii îl acuzau că ar fi intenționat să mituiască televiziuni în campania electorală. La capătul procesuljui, acuzațiile procurorilor DNA nu s-au confirmat, însă, în acest timp, Orban nu s-a înscris pe liste.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG