Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban a refuzat oferta USR de a intra la guvernare dacă anticipatele eșuează, spune Barna


 Ludovic Orban și Dan Barna
Ludovic Orban și Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, susține că Ludovic Orban a refuzat oferta USR de a intra la guvernare în cazul în care declanșarea alegerilor anticipate va eșua. Discuția dintre cei doi a avut loc vineri și va mai urma o alta săptămâna viitoare, probabil marți.

„În discuția de vineri, premierul Orban a declinat disponibilitatea noastră, această ofertă. O să vedem și în discuția de la începutul săptămânii, când voi repeta propunerea, repet, în situația în care nu se ajunge la anticipate. Anticipatele sunt miza zero. Proiectul anticipatelor îl susținem cu toate resursele și suntem cumva aliniați pe ceea ce urmează se întâmple în perioada următoare”, a spus Barna, duminică, prin telefon la Digi24.

Dan Barna este de părere că se va dovedi dacă există o înțelegere PNL-PSD privind sacrificarea primarilor în două tururi, în funcție de atitudinea PNL în etapa de pregătire a alegerilor locale și de desemnare a candidaților.

„Dacă nu există această deschidere - mesajele din ultimele zile nu o confirmă, atunci putem pune, într-adevăr, problema unei înțelegeri a vechilor dinozauri a politicii românești. Dacă lucrurile însă merg în logica asta, în care avem șansă să trimitem mulți primari PSD acasă, atunci putem spune că e un context politic”, a mai spus liderul USR.

Barna s-a arătat nemulțumit că guvernul liberal a îndeplinit doar 4 din cele 18 puncte agreate în acordul politic pentru susținerea Executivului.

El a adăugat că se așteaptă ca PSD să se opună alegerilor anticipate: „Nu ne așteptăm ca domnul Ciolacu și ceilalți să aplaude sau să aducă flori”.

„Am văzut și jocul îndoielnic dinspre domnul Tăriceanu, știm că domnul Ponta este un electron liber, greu previzibil. Miza este ca România să aibă alegeri e anticipate, pentru că altfel mai aruncăm un an la gunoi. Dincolo de spectacolul politic, în realitate vom avea un an de neguvernare reală”, a completat președintele USR.

Imediat după demiterea guvernului Orban prin moțiune de cenzură și anunțul președintelui că va propune tot un guvern PNL cu Ludovic Orban la conducere, liderul USR Dan Barna a anunțat că alianța USR PLUS este dispusă să intre la guvernare.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG