Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Am agreat să permitem reluarea manifestaţiilor


Guvernul va prelungi luni stare de alertă în România cu încă 30 de zile. Dacă documentul integral cu măsurile ce vor fi aplicate urmează să fie decis în ședința de guvern, premierul Ludovic Orban a dezvăluit deja că una din prevederi va fi permitea organizării de manifestații publice cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

„Deocamdată am agreat - că am avut mai multe solicitări - să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente", a anunțat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

El a arătat că, cel mai probabil, adunările publice vor putea fi organizate cu 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască, pe modelul deja implementat pentru adunările electorale.

„Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, dreptul oamenilor de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară”, a declarat premierul.

Documentul integral cu măsurile pentru următoare 30 de zile, care vor include și felul în care se vor desfășura alegerile locale programate pentru 27 septembrie, va fi adoptat în ședința de guvern care a început la ora 12.

După ieşirea din starea de urgenţă, România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă la data de 15 mai. Aceasta este a patra oară când se prelungeşte această măsură în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG